FAQ Sports-Ads

ALGEMEEN - Wat is SportsAds?

SportsAds is een advertentie-netwerk van (amateur)voetbalwebsites en apps, waaronder Voetbal.nl. SportsAds is een initiatief van Voetbalmedia, een 100 % dochtermaatschappij van de KNVB.

ALGEMEEN - Wat doet SportsAds?

SportsAds (Voetbalmedia) werft advertenties van KNVB partners en landelijke adverteerders. Deze advertenties worden tegen een vergoeding voor de amateurclub geplaatst op de digitale kanalen (website, app en/of Club.TV) van de amateurclub.

ALGEMEEN - Wat zijn de voordelen voor uw amateurclub?

Door aansluiting bij een groot (amateur)voetbalnetwerk van websites en apps, waaronder Voetbal, wordt uw club interessant voor grote landelijke adverteerders. Met SportsAds gaat u advertentie-inkomsten realiseren voor uw club. De indicatie van € 1,50 per lid per voetbalseizoen is afhankelijk van het aantal clubleden, unieke bezoekers op website en app, pakketkeuze en ingebracht SportsAds percentage. Kort samengevat, zonder extra inspanning, wel extra advertentie-inkomsten voor uw club.

AANVRAGEN – Wie kan SportsAds aanvragen?

SportsAds is beschikbaar voor alle amateurvoetbalverenigingen. SportsAds kan alleen aangevraagd worden door de wettelijke vertegenwoordiger van uw vereniging, namelijk de secretaris. voorzitter of penningsmeester.

AANVRAGEN – Welke informatie heeft u nodig om SportsAds aan te vragen?

Naast de standaardinformatie zoals naam, e-mailadres en telefoonnummer, zijn de volgende punten noodzakelijk voor een aanvraag:
1. Relatienummer KNVB van de secretaris , voorzitter of penningmeester die de aanvraag doet;
2. De gegevens van de persoon die SportsAds namens de vereniging zal beheren, namelijk de webmaster.

AANVRAGEN – Hoe verloopt het aanvraagproces?

Na het afronden van de aanvraagprocedure ontvangt u direct een bevestigings e-mail. Vervolgens zult u binnen twee weken een e-mail ontvangen met de overeenkomst. Deze overeenkomst dient u binnen 14 dagen, voorzien van handtekening, retour te sturen aan het volgende adres: administratie@sports-ads.com.
Na ontvangst van de ondertekende overeenkomst ontvangt u de benodigde bannertags en verkrijgt u toegang tot de beheeromgeving van Sports-Ads. Via de beheeromgeving kunt u:
Handleiding voor implementatie van banners downloaden
Club banners uploaden (in geval de vereniging heeft gekozen voor de advertentieruimte van 50% of 75% )
Statistieken van digitale amateurclub kanalen én omzetoverzichten inzien / downloaden
Gebruikersnaam, wachtwoord of pakketkeuze wijzigen.

Na implementatie van de banners ontvangt u jaarlijks een vergoeding (hoogte afhankelijk van het aantal leden, unieke bezoekers, pageviews, pakketkeuze en percentage) voor het beschikbaar stellen van uw advertentieruimte.

AANVRAGEN – Ik heb geen bevestingingsbericht ontvangen. Wat nu?

Heeft u al in uw SPAM-filter gekeken? Via onze contactpagina kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan, na verificatie van uw gegevens, uw aanvraag accorderen.

ACCOUNT – Ik ben mijn wachtwoord kwijt, wat nu?

Op de pagina (van de beheeromgeving) waar u uw wachtwoord kunt invoeren, kunt u aangeven "wachtwoord vergeten". Vervolgens wordt er een e-mailbericht naar uw e-mailadres verstuurd waarna u opnieuw een wachtwoord kunt instellen.

ACCOUNT – Ik ben mijn gebruikersnaam kwijt, wat nu?

Uw gebruikersnaam is altijd het e-mailadres waarmee u uw vereniging heeft geregistreerd. Als u deze kwijt bent, dient u contact op te nemen met de servicedesk via support@sportsads.nl of telefoonnummer 036- 7115121. Om veiligheidsredenen verstrekken wij deze gegevens niet automatisch.

ACCOUNT - Ik heb een ander/nieuw mailadres. Hoe kan ik dit wijzigen?

U kunt in de beheeromgeving van SportsAds uw e-mailadres (tevens gebruikersnaam) wijzigen.

ADVERTENTIES – Wat voor soort advertenties kan ik verwachten via SportsAds?

Berichten en/of advertenties van KNVB partners, landelijke adverteerders en van de KNVB zelf. De vertoonde commerciële advertenties zullen zo veel mogelijk voetbal gerelateerd zijn. Vanzelfsprekend zal SportsAds / Voetbalmedia een uiterste inspanning leveren om advertenties die strijdig zijn met de aangegeven exclusiviteitsafspraken van een vereniging en met wet en overige regelgeving te weren. Ook zal SportsAds / Voetbalmedia naar eigen inschatting advertenties weigeren, indien de advertentie voor wat betreft vorm of inhoud betreft strijdig is met de goede zeden of de openbare orde of waarbij sprake is van schending van religieuze of politieke waardigheid of welke expliciet of impliciet racistisch, discriminerend of seksistisch van aard zijn. .

ADVERTENTIES – Is het mogelijk om conflicterende/concurrerende advertenties uit bepaalde branches niet te tonen?

Ja, onder “instellingen” kunt u aangeven welke KNVB partners niet getoond mogen worden op de digitale clubkanalen in verband met het beleid van de club of concurrerende clubsponsors.

Uiteraard zal een uiterste inspanning worden geleverd om geen advertenties te plaatsen die strijdig zijn met de aangegeven exclusiviteitsafspraken, met de goede zeden, de openbare orde of waarbij sprake is van schending van religieuze of politieke waardigheid of welke expliciet of impliciet racistisch, discriminerend of seksistisch van aard zijn.

ADVERTENTIES – Wat zijn de specifieke vereisten met betrekking tot de advertentieruimte voor SportsAds?

Op Sportsads.nl vindt u alle informatie terug ten aanzien van de vereisten bij het beschikbaar stellen van de advertentieruimte. Deze vereisten kunnen door situaties als marktveranderingen en/of technische aanpassingen onderhevig zijn aan wijzigingen. Wij zullen u in dergelijke gevallen uiteraard tijdig informeren over benodigde aanpassingen.

ADVERTENTIES – Hoe zorg ik dat de advertenties uit de ter beschikking gestelde advertentieruimte goed tonen op mijn website of mobiele toepassing?

Binnen uw beheeromgeving onder “mijn club” vindt u onder de button ‘Zones’ de tags voor de bannerformaten die in uw pakket zitten. Tevens is de link (landingspagina) waar de zones te vinden zijn, per e-mail naar uw webmaster verzonden tijdens het aanmeldproces.

Op de voorbeeldpagina http://dashboard.sportsads.nl/dashboard/mijn_clubs/zone_implementatie is te zien hoe de bannertags te implementeren zijn.

ADVERTENTIES – Ik maak al gebruik van SportsAds via de website, kan ik SportsAds ook integreren via de mobiele app?

Ja, dit is mogelijk. Verhoog uw inkomsten door ook uw club app beschikbaar te stellen voor SportsAds. U kunt het pakket wijzigen naar pakket C of E via de beheeromgeving onder “Mijn club” of u contact opnemen met onze klantenservice via support@sportsads.nl of telefoonnummer 036-7115121.

ADVERTENTIES – Is SportsAds ook beschikbaar voor mijn kantinescherm (narrowcasting)?

Ja, omdat iedere aanbieder of gebruiker van narrowcasting veelal een ander technisch platform gebruikt, adviseren wij om hierover met ons contact op te nemen. Wij stemmen dan de meest ideale manier af waarop wij de advertenties zullen gaan tonen in de toekomst.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Welke type advertentiebestanden kan ik uploaden?

U kunt GIF-, JPG- en PNG- afbeeldingen en HTML-5 banners als advertentie uploaden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Is het mogelijk om andere bestandtypes te gebruiken, zoals bijvoorbeeld een pdf- of eps-bestand?

U kunt alleen GIF-, JPG- en PNG afbeeldingen uploaden. Andere bestandtypes zoals een PDF- of EPS-bestand worden veel voor drukwerk gebruikt, maar zijn niet geschikt voor online vertoningen. De bestanden kunnen vaak wel omgezet worden naar één van de geaccepteerde soorten afbeeldingen (GIF, PNG en JPG).

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Welke advertentieposities zijn beschikbaar?

Er zijn 8 advertentieposities beschikbaar:

1. de leaderboard (728 x90) (zie ook: wat is een leaderboard)
2. de large rectangle (336 x 280) (zie ook: wat is een large rectangle banner)
3. de billboard (970 x 250) (zie ook: wat is een billboard)
4. de skyscraper (120 x 600) (zie ook: wat is een skyscraper)
5. de splashpage (800 x 600) (zie ook: wat is een splashpage)
6. de Halfpage ad (336 x 600) (zie ook: wat is halfpage ad)
7. Mobile Splash (640 x 940) (zie ook: wat is een mobiele banner)
8. Mobile banner (320 x 240) (zie ook: wat is mobiele banner)

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Leaderboard?

Een Leaderboard is een advertentie ter grootte van 728x90 pixels (bxh) die veelal boven de website wordt getoond. Let op: in geval van pakket A, C, D en E zal óf de leaderboard of de billboard worden getoond; beide uitingen worden vanuit dezelfde tag uitgeserveerd. Met het plaatsen van de tag op de webpagina’s dient u hier dus rekening mee te houden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een large Rectangle?

Een Large Rectangle is een advertentie ter grootte van 336x280 pixels (bxh) die veelal in het midden van de website wordt getoond. Let op: in geval van pakket D en E zal óf de rectangle of de halfpage ad worden getoond; beide uitingen worden vanuit dezelfde tag uitgeserveerd. Met het plaatsen van de tag op de webpagina’s dient u hier dus rekening mee te houden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Mobiele banner?

Een Mobiele Banner is een advertentie die op mobiele apparaten getoond kan worden. Afhankelijk van de grootte van het apparaat wordt deze geschaald. De grootte van de banner die geüpload moet worden is 320 x 240 pixels en/of 640 x 940 pixels (Mobile Splash).

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Billboard?

Een billboard banner is een groot beeldelement boven aan een website. Het formaat is 970x250 pixels. Het is één van de grootste en meest prominente uitingen. De attentiewaarde van de billboard is door de positie bovenaan de pagina hoog. Let op: in geval van pakket A, C, D en E zal óf de leaderboard óf de billboard worden getoond; beide uitingen worden vanuit dezelfde tag uitgeserveerd. Met het plaatsen van de tag op de webpagina’s dient u hier dus rekening mee te houden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Skyscraper?

Een skyscraper is lange, verticale banner (120 x 600 pixels). Deze wordt altijd links of rechts langs de content aan de zijkant van een website gepositioneerd. Vaak beweegt de skyscraper mee in het beeld op moment dat de bezoeker naar beneden scrolt. Hierdoor blijft de banner lang(er) onder de aandacht.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Splashpage?

Een splash page is een pagina (800 x 600 pixels) die verschijnt voordat je de officiële website bezoekt. Het is een aparte pagina, maar hoort wel bij desbetreffende website.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Wat is een Halfpage ad?

De halfpage ad is een opvallende banner. De positie op de pagina en het formaat lenen zich uitstekend voor het communiceren van je boodschap. De halfpage ad is populair vanwege zijn attentiewaarde in of net onder een artikel of midden op de pagina tussen de (redactionele) content. Let op: in geval van pakket D en E zal óf de rectangle óf de halfpage ad worden getoond; beide uitingen worden vanuit dezelfde tag uitgeserveerd. Met het plaatsen van de tag op de webpagina’s dient u hier dus rekening mee te houden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN - Kunt u campagnes inboeken voor uw eigen clubsponsors?

Onder "Mijn advertenties" kunt u advertenties van uw eigen clubsponsors inboeken, mits het SportsAds percentage op 50 of 75 % is ingesteld.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN - Kan uw clubsponsor eigen campagnes inboeken op de digitale kanalen van uw club?

Onder "Instellingen" kunt u een sponsor toegang geven tot SportsAds, zodat een clubsponsor eigen campagnes kan inboeken.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Is het mogelijk om ook advertenties/afbeeldingen met andere formaten te gebruiken?

U kunt alleen afbeeldingen gebruiken in exact het juiste pixelformaat om vervorming te voorkomen.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Is het mogelijk om Flash-banners (swf bestanden) te gebruiken?

Wilt u een bewegende banner gebruiken? Plaats dan een animated-GIF of HTML-5 banner of . Het is namelijk niet mogelijk om Flash banners te gebruiken omdat deze niet op alle apparaten getoond kunnen worden.

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Waarom moet ik een link opgeven?

De bezoeker van de website of mobiele toepassing kan op de getoonde advertentiebanner klikken. De link bepaalt welke website in een nieuw venster wordt geopend als op de advertentiebanner wordt geklikt. Het is belangrijk dat u de volledige URL opgeeft, bijvoorbeeld http://www.websitewaarnaargelinktwordt.nl

ADVERTENTIEMOGELIJKHEDEN – Is het mogelijk om te zien hoe de geplaatste advertentie eruit ziet?

Jazeker. Na het opslaan van de afbeelding, kunt u de pagina opnieuw openen. Sluit hiervoor eerst uw browser (alle vensters) en open de browser opnieuw. De nieuwe banner wordt dan getoond. Mogelijk wordt eerst een advertentie van de KNVB of haar partners getoond. Indien dit het geval is, kunt u vervolgens op F5 klikken tot uw advertentie verschijnt.

ADVERTENTIERUIMTE – Is het mogelijk om het beschikbaar gestelde percentage advertentieruimte te wijzigen?

Ja, in de beheeromgeving onder “Mijn club” kunt u direct het percentage beschikbaar gestelde advertenties aanpassen naar 50%, 75% of 100%. Het percentage geeft de hoeveelheid ruimte aan van advertenties die beschikbaar worden gesteld aan SportsAds.

Voorbeeld: wanneer uw club 50% van de advertentieruimte openstelt via Sports Ads, dan kunt u de overige 50% van de tijd uw eigen clubadvertenties uploaden via de banners. Het uploaden van uw eigen advertenties kan via de beheeromgeving van SportsAds.

BANNERS IMPLEMENTEREN – Hoe moet ik de banners voor mijn club implementeren?

Binnen uw beheeromgeving onder “mijn club” vindt u onder de button ‘Zones’ de tags voor de bannerformaten die in uw pakket zitten. Tevens is de link (landingspagina) waar de zones te vinden zijn, per e-mail naar uw webmaster verzonden tijdens het aanmeldproces. Op de voorbeeldpagina http://dashboard.sportsads.nl/dashboard/mijn_clubs/zone_implementatie is te zien hoe de bannertags te implementeren zijn.

BETALING – Hoe en wanneer ontvang ik de vergoeding?

De uitbetaling van de gerealiseerde inkomsten geschiedt op jaarlijkse basis. Nadat de inkomsten over de maand juni (de laatste maand van het voetbalseizoen) in SportsAds zijn verwerkt, ontvangt u een e-mail met de vraag of u ons een factuur kunt toesturen voor het bedrag dat wij gedurende het betreffende voetbalseizoen (1 juli-30 juni) voor uw club hebben verdiend. De jaarlijkse factuur dient te worden verstuurd aan administratie@sportsads.nl of naar het onderstaande postbus:

Voetbalmedia BV
Betreft SportsAds
T.a.v. Crediteurenadministratie
Postbus 555
3700 AN, Zeist

Na controle van de factuur, zal Voetbalmedia binnen 2 maanden na het einde van elk voetbalseizoen (1 juli) het bedrag overmaken.

BETALING – De verwachte opbrengst is aangegeven per lid per jaar; waar is deze indicatie op gebaseerd?


Het aantal leden van uw vereniging is een indicatie voor de hoeveelheid verkeer en unieke bezoekers die op de vereningswebsite en/of mobiele app komen. Deze bepalen namelijk de mogelijke inkomsten. Daarnaast wordt gekeken naar de pakketkeuze, het ingestelde percentage én het aantal unieke bezoekers en aantal pageviews. Hoe meer bezoekers via de site, hoe hoger de vergoeding.

BROWSER – Welke browsers worden er ondersteund?

SportsAds ondersteunt de volgende browsers:

- Windows Internet Explorer vanaf versie 9 en verder
- Google Chrome
- Mozilla Firefox
- Apple Safari

CONTRACT – Wanneer ontvang ik het contract en wat moet ik doen?

Na uw aanvraag ontvangt u binnen twee weken de overeenkomst digitaal via e-mail. De overeenkomst dient u binnen 14 dagen ondertekend retour te zenden naar het volgende e-mailadres: administratie@sportsads.nl of naar onderstaande postbus:

Voetbalmedia BV
Betreft: SportsAds
Postbus 555
3700 AN, Zeist

CONTRACT – Wat is de looptijd van het contract?

Het contract heeft een looptijd van 12 maanden en is daarna maandelijks opzegbaar.

CONTRACT – Wanneer en hoe kan ik de overeenkomst opzeggen?

U kunt de overeenkomst na de contractperiode van 12 maanden, maandelijks opzeggen. U kunt de overeenkomst stopzetten door ons hier schriftelijk van op de hoogte te stellen via e-mail of post. Wij zullen, na ontvangst van uw opzegging, een bevestiging hiervan sturen.

CONTRACT - Ik maak gebruik (of wil gebruik maken) van een derde partij, waar moet ik rekening mee houden?

Als u gebruik maakt van een derde partij die bijvoorbeeld uw website beheert, uw mobiele applicatie onderhoudt of narrowcasting-faciliteiten in de kantine biedt of u gaat gebruik maken van een derde partij dan hanteren wij het volgende standpunt. Een overeenkomst voor het gebruik van SportsAds wordt te allen tijde gesloten tussen SportsAds (via Voetbalmedia) en de vereniging zelf. Dit doen wij om de vereniging te beschermen tegen eventuele (niet door ons) ingevoerde vergoedingen.

PAKKET – Welke pakketten worden aangeboden via SportsAds?

1. Pakket A. Website
- Leaderboard/Billboard (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Skyscraper
- Splashpage

2. Pakket B. App
- Banner + Splashpage

3. Pakket C. website én app
- Leaderboard/Billboard (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Skyscraper
- Splashpage

App
- Banner + Splashpage

4. Pakket D. Website
- Leaderboard/ Billboard (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Skyscraper
- Rectangle / Halfpage Ad (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Splashpage

5. Pakket E. Website én app
- Leaderboard/ Billboard (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Skyscraper
- Rectangle / Halfpage Ad (één van beide uitingen zal tonen, uitgeserveerd vanuit dezelfde tag)
- Splashpage
App
- Banner + Splashpage

PAKKET – Kan ik het pakket wijzigen?

Onder “Mijn club” kunt u maandelijks uw pakket wijzigen. De pakketwijziging kan worden doorgevoerd via de beheeromgeving of u kunt contact opnemen met de Klantenservice via support@sportsads.nl of telefoonnummer 036-7115121.

STATISTIEKEN – Heb ik toegang tot statistieken van de advertenties en het omzetoverzicht?

U kunt via de beheeromgeving maandelijks uw omzetoverzicht en de statistieken/rapportages (aantal unieke bezoekers en pageviews) downloaden. Zodra de inkomsten over een nieuwe maand zijn bijgewerkt, wordt u per e-mail hiervan op de hoogte gebracht.

STORINGEN – Ik vermoed dat er een storing is. Wat kan ik doen?

In alle gevallen van een (vermoedelijke) storing kunt u contact opnemen via het contactformulier of telefonisch via 036-7115121.

Op de hoogte blijven

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws omtrent SportsAds en/of andere initiatieven van Voetbalmedia, laat dan hier uw e-mailadres achter.